Samen vechten!

Trek uw plan jij te jonge weduwe(naar)….

Boos, teleurgesteld, verdrietig, ongeloof,… allemaal emoties die reeds de hele dag door mijn lijf stromen.
Het bericht van Hannelore Bedert kwam kei hard aan deze ochtend, het viel zwaar op mijn nuchtere maag.
De uitbreiding van het overlevingspensioen komt er waarschijnlijk aan maar helaas niet met terugwerkende kracht.

Begrijp me niet verkeerd ik ben trots en blij dat ik mee op de barricade mocht staan samen met Hannelore ,met Tom en zijn prachtteam bij Dag Allemaal en nog vele anderen. Ik wil daar ook blijven staan en blijven kloppen op tafel.
Wanneer je hard genoeg roept krijg je blijkbaar het meeste gedaan dus ik zal niet, nooit, jamais,never zwijgen. Maar momenteel sta ik met mijn mond vol tanden van ongeloof.

De uitkering zal waarschijnlijk voor mensen met kinderen jonger dan 12jaar van 2 naar 4 jaar gaan, mensen met kinderen ouder dan 12 zullen van 2 naar 3 jaar gaan en ook mensen zonder kinderen zullen langer een uitkering krijgen.
Helaas telt dit momenteel nog enkel voor zij die getrouwd waren maar ik hoop oprecht dat dit binnenkort ook mag zijn voor samenwonende koppels.
De dikke grote pech is dat in tegenstelling tot eerdere berichten er waarschijnlijk niet gewerkt zal worden met terugwerkende kracht.

Dus ja ik ben heel en oprecht blij voor zij die na mij komen maar voor ik en allen die uit de boot vallen voelt dit enorm zuur aan. Akkoord ik heb niet enkel voor mezelf op tafel gaan kloppen maar ik ga ook niet beweren dat die extra twee jaar inkomen niet van pas had gekomen.
Twee jaar extra uitkering had betekend dat ik twee jaar langer wel elke maand nog een beetje kon sparen. Dat ik 2 jaar langer ook zelf anderen kon steunen, 2 jaar langer marthe extra verwennen niet enkel met kadootjes en uitstapjes maar ook met meer tijd samen omdat dat geld ervoor zorgde dat ik niet verplicht voltijds moest gaan werken.

Wat met alle jonge weduwe(naar)s die hun partner verloren tussen 2015 en 2021?
Trek uw plan? Dikke pech?


Voor 2015 kreeg je als weduwe(naar) levenslang een weduwe(n)pensioen. Akkoord ook daar waren dwaze regels aan verbonden en ook dat geld was soms een vergiftigd geschenk ( je mocht vb. nog maar paar uur gaan werken anders betaalde je veel te veel belastingen,…)
In 2015 besliste ze dan dat je nog maar 2 jaar ergens recht op had, gelukkig kwamen ze beetje tot inkeer en begrijpen ze ook dat dit niet realistisch is.
Maar wat met allen die hun partner verloren tussen 2015 en 2021? Jammer? Pech? Trek uw plan?

Ik zal zeker niet beweren dat ik vind dat ik levenslang een weduwe(n)pensioen moet krijgen. Maar persoonlijk vind ik de regelgeving van Nederland veel logischer, daar krijg je een uitkering tot je kind 18 jaar werd.

Beste regering,
Vergeet aub ook niet de mensen die hun partner verloren tussen 2015 en 2021
ook wij rouwen en proberen elke dag te overleven.
Ik blijf hopen dat jullie toch zullen werken met terugwerkende kracht.
Ik blijf hopen dat ik nog steeds reden krijg om jullie te knuffelen.

Samen met Tom De Cock en Dag Allemaal strijden voor ALLE weduwe(naar)s.

Eén reactie

  • Cobie koopmans

    Beste, ik ook weduwe, 3 jaar te jong ik ben 44 haha maar wel kids van 14 en 16 dus kosten… Nu alleen.. Amai dat brengt zorgen nu.. Gaan we nu de armoede in? Is het goeie leven voor ons nu gedaan? Ga ik nog wel tijd hebben voor de meiden op het goeie pad te houden? Angst dat ze ontsporen in deze maatschappij… Gaan ze nog wel op kot kunnen? Het treft echt wel de jonge kinderen in hun latere leven. Ik hoop dat de mensen die België sturen en de pot moeten verdelen het weduw pensioen nog eens onder de loep nemen. En het recht van ons kinderen terug geven dat elk kind 2 ouders inkomen heeft gelijk elk kind dat 2 levende ouders heeft en geniet van de voordelen in haar of zijn leven ook voor later. De aandacht en tijd van u ouder moeten missen is al moeilijk genoeg… Sterfte zou nooit een kind moeten raken in haar of zijn leven opgebied van financiën.

Reageren mag! Graag zelfs!