blog

Kindergeld niet langer een luxe..

Ik heb getwijfeld of ik mijn gedacht er zou over neerpennen maar dit digitale dagboek dient juist voor mijn hersenspinsels neer te schrijven. Af en toe lukt het zelfs als het ware om er even orde in te krijgen haha.

Het opinieartikel van flair sloeg met sommige zinnen de nagel op de kop.
Ik weet niet of ik het zo mooi en goed zou kunnen verwoorden als hen dus verwijs ik graag naar hen.

Voor zij die graag willen deel ik graag mijn (bescheiden ) mening met u.
Wij hebben kindergeld altijd als een luxe gezien, een leuk extraatje iedere maand.
We hebben dus ook nooit gezeurd toen het nieuwe groeipakket in voege kwam.
Wij in het oude systeem kregen rond de 90 euro voor Marthe ,terwijl in het nieuwe systeem krijgt een enig kind rond de 160.
Maar zoals gezegd wij waren al blij met het kleine extraatje dus waren niet jaloers of zo dat nieuwe ouders bijna het dubbele zouden krijgen.

Maar toen Jurgen stierf (of terminaal werd verklaard) ben ik ook uiteraard gaan googelen. Ik ontdekte dat kinderen die hun ouder verloren vanaf 2019 nog 81 euro boven hun basisbedrag zouden krijgen. Toegegeven toen ben ik even heel boos geweest op de overheid want het leek alsof ik het slechtste kreeg uit beide systemen. In het oude systeem zou je nl. plots 360 euro “wezengeld” krijgen . Dus kwam er op neer dat het voor mij 90 euro + 81 euro zou worden.

Gelukkig toen ik er achterna ging werd ik gerust gesteld dat ik nu ook voor basis bedrag naar nieuw systeem zou gaan dus 160 + 81 euro.
Ik geef toe dat dit een geruststelling was voor me want plots is dat kindergeld geen luxe meer, plots bepaalt dat kindergeld mee of de huur betaalbaar blijft of dat ik inderdaad enkel nog boterhammen met choco zou kunnen veroorloven.
En ik heb dan nog enorm geluk met mijn netwerk, mensen doen na 3 maand nog steeds boodschappen voor me, helpen me met de was en de plas en al raakt de diepvries leger toch worden wij nog vaak verwend met lekkere maaltijden en gezelschap.
Dus ik besef dat ik mijne beide pollen mag kussen gezien de omstandigheden maar dat maakt het niet minder zuur om over elke euro te moeten nadenken.

Je verloor je man, Marthe haar papa en naast die enorme verlies voel je je ook nog geregeld gestraft want deze maatschappij houdt niet veel rekening met ons.
Dan heb ik enkel nog maar kindergeld als voorbeeld aangekaart, breek me aub de mond niet open over bijvoorbeeld sociale woningen haha. En oooh waar kan ik op tafel kloppen om mijn gedacht eens te zeggen over het perverse systeem rond de weduwe uitkering?

Het is zoals Jolien zegt in het artikel … Geld maakt niet gelukkig maar wel het leven gemakkelijker!
Ik wil ook net als elke  (goede) ouder mijn kind op de eerste plaats zetten, alles geven wat haar hartje begeert en er steeds voor haar kunnen zijn. Maar helaas kosten heel veel dingen geld.

Ik wil graag eindigen met de overheid oprecht te bedanken dat er iets bestaat zoals kindergeld, maar ik wil hen ook graag op het hart drukken om alles nog eens te herbekijken.
Er zijn namelijk nog veel gaten in het hele systeem… Als je me trakteert op een koffie ga ik graag eens met jullie rond de tafel zitten beste regering haha.

Ik zou waarschijnlijk nog veel langer kunnen doorgaan maar het lieve kind wilt graag uit bad 😉
Groetjes Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *